Nieuws

X2com in ITchannelPRO #3: ClearVox, het heldere MKB UC platform van X2com

Het UC-platform ClearVox van X2com, ontwikkeld en beheerd in Nederland, is speciaal voor het MKB. ITchannelPRO spreekt Nick de Haas over de dienst die leverbaar is als hosted oplossing of als fysieke telefooncentrale.

ClearVox is een van de pijlers van de Nederlandse telecomprovider X2com. Het platform is in eigen huis ontwikkeld met een aantal heldere doelen voor ogen, vertelt Nick. “Ons platform geeft klanten op een eenvoudige manier toegang tot alle UC-diensten. Ze willen altijd in control zijn, want communicatie is de achilleshiel van hun organisatie.”

ClearVox is volgens Nick heel nadrukkelijk ontwikkeld voor Nederlandse en Belgische mkb-bedrijven. “Op het platform laten zich tientallen communicatiediensten zoals Microsoft Teams, CRM-oplossingen en andere toepassingen integreren en die zijn makkelijker bedienen. Er zijn klanten met 250 werkplekken, maar bij de meeste gaat het om circa 20 werkplekken”, aldus Nick.

Partners

Partners kunnen ClearVox op verschillende manieren aanbieden. Zo kunnen ze kiezen voor de on-premise oplossing, een hosted variant of voor een versie met VMware. “Partners die kiezen voor ClearVox, kunnen na een eendaagse training al aan de slag met het verkopen en installeren, omdat we het gebruikersgemak vooropstellen”, zegt Nick. “UC moet laagdrempelig en helder zijn. Dat wij en de partners daarin slagen, blijkt uit het grote aantal eindklanten van ClearVox.”

X2com werkt met zowel partners uit de telecom als met een IT-achtergrond. Nick verwacht dat die scheiding de komende jaren zal vervagen. ”Bedrijven werken steeds nauwer samen omdat kennisdeling op die manier praktischer is. Dat is meteen een mooi bruggetje naar de manier waarop wij samenwerken met partners. Wij helpen de partner, werken nauw samen en zorgen ervoor dat ze zich echt thuis voelen bij X2com. Dat verklaart waarom we inmiddels zoveel ambassadeurs hebben.”

 

Klik hier om ITchannelPRO #3 2021 te lezen.

Waarom partner worden?

Breed dienstenpakket

En altijd persoonlijke ondersteuning

Fullservice of Wholesale? jij kiest!

Kies het partnermodel dat bij jou past.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Alvast bedankt voor je bericht! Laat zo specifiek mogelijk weten waar je meer informatie over wilt, dan kunnen we je het beste van dienst zijn.