Nieuws

X2com in TBM #2: '100% internet dekking met X2com'

Geupload: 25-04-2022

We worden er mee overspoeld in de landelijke en regionale pers, maar na de uitfasering van ISDN zijn nu de koperinternetverbindingen aan de beurt. Per 22 februari 2023 stopt KPN met de eerste koperinternetverbindingen op adressen waar ook glasvezel beschikbaar is. Veel gemeentes en partijen zijn druk met de voorbereidingen op deze uitfasering, zo ook X2com. Naast vaste en mobiele telefonie voor de zakelijke markt biedt X2com ook internet aan via het partnerkanaal onder de naam X2connect. Joost van der Ven, productmanager bij X2com, vertelt meer over deze dienst.

“We leveren onze diensten via verschillende leveranciers. Dat geldt ook voor X2connect. Je kunt hierbij denken aan grote landelijke spelers tot aan lokale aanbieders. Hierdoor kunnen we praktisch in heel Nederland een aanbod voor X2connect doen, vaak zelfs op alle netwerken. Dat we praktisch heel Nederland kunnen voorzien van internet, komt doordat wij ook straalverbindingen leveren. Dit bieden wij vooral aan in buitengebieden, waar geen glasvezel aanwezig is, of in geval van redundantie.” legt Joost uit.

Postcodecheck

Via de postcodecheck kunnen partners van X2com snel en eenvoudig zien wat er voor zowel thuis- als zakelijke adressen leverbaar is. “Door de toename van SoHo en kantoor aan huis, is het verschil tussen een zakelijke- en een consumentenaansluiting veranderd. We zien dat er vanaf veel gewone huisadressen ook zakelijke activiteiten worden ontplooid, en dat er dus op thuisadressen ook voor een zakelijke internetverbinding wordt gekozen.” Daarnaast worden partners nu al actief in de postcodecheck geïnformeerd over de End of Live van koperverbindingen en dat dit binnenkort niet meer besteld kan worden.

Veel leveranciers zijn nu bezig met gerichte marketingcampagnes op locaties waar glasvezel beschikbaar komt. “Het is belangrijk dat je als partner goed in de gaten houdt waar glas beschikbaar komt en je de klant daar tijdig over informeert. We zien nu al dat leveranciers met deze gerichte campagnes klanten losweken van partners. De partner zal dus actief de concurrentie op afstand moeten houden. Vanuit X2com zullen wij onze partners daarbij helpen, onze slogan is niet voor niks ‘power 2 our partners’.”

Last but not least; de 4G back-up simkaart

Eerder dit jaar introduceerde X2com 4G back-up simkaarten. Met de toevoeging van deze 4G back-up simkaarten aan het portfolio, kunnen partners van X2com hun klanten garanderen dat zij altijd online zijn én blijven. Ook als de vaste internetverbinding een storing heeft. “Als bedrijf kun je niet zonder internet. Daarom kunnen X2com partners altijd 4G back-up simkaarten mee verkopen bij X2connect. Of het nu gaat om een X2connect internetverbinding die geleverd wordt over een lijn van KPN, Delta, Eurofiber, Tele2 of om een lokaal initiatief. Daarnaast kan de simkaart gebruikt worden in alle hardware. Of het nu een 4G-modem, router of een dongel is. Samen met de klant kiest de partner de hardware en wij zorgen voor een betrouwbare en stabiele internetverbinding als de vaste internetverbinding uitvalt.” aldus Joost.

Partners van X2com kunnen de 4G back-up simkaart in combinatie met een X2connect internetverbinding voor een vast bedrag per maand aanbieden aan hun klant. Dankzij deze 4G back-up sim verzekert de klant zich ervan dat hij zijn primaire werkzaamheden (denk aan telefonie, alarm, pin en/of regulier internetverkeer) altijd kan continueren.

 

Klik hier om TBM #2 2022 te lezen.

Waarom partner worden?

Breed dienstenpakket

En altijd persoonlijke ondersteuning

Fullservice of Wholesale? jij kiest!

Kies het partnermodel dat bij jou past.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Alvast bedankt voor je bericht! Laat zo specifiek mogelijk weten waar je meer informatie over wilt, dan kunnen we je het beste van dienst zijn.
Contact opnemen