Nieuws

X2com in ITchannelPRO #4: X2com verbreedt mogelijkheden partnerportal

X2com levert zakelijke telecom- en internetdiensten via zo’n 500 resellers. Intensieve samenwerking is cruciaal voor een optimaal advies over passende oplossingen. X2com biedt partners diverse trainingen om op de hoogte te blijven van trends en heeft de partnerportal uitgebreid met nieuwe features.

Om meer te weten over de ontwikkelingen bij X2com schuiven we aan bij Tom Mulder, algemeen directeur van het in 2008 opgerichte bedrijf. De tijd staat niet stil en de ontwikkelingen zijn onder zijn aansturing in hoog tempo doorgegaan. Dat de inspanning resultaat heeft, blijkt uit de waardering van kanaalpartners. Tom: “De klantwaardering scoort een 8 en we streven met nieuwe introducties en een plan van aanpak naar een 9. Dit plan is recent in een webinar ook gedeeld met partners.”

Portal staat centraal

In een partnerportal vinden partners alles wat zij nodig hebben om klanten tevreden te maken en houden. Alle klantgegevens, producten en abonnementen zijn hier simpel te selecteren. “De portal is daarmee dé front-end waarmee al onze diensten worden geconfigureerd. We maken het partners zo eenvoudig mogelijk. De portal heeft interessante nieuwe features, zoals een uitgebreide postcodecheck, relevante informatie over de geleverde aansluiting en uitgebreide rapportages. Inmiddels kunnen partners breedbandverbindingen aanbieden op basis van DSL en glasvezel via nagenoeg alle providers in Nederland.”

Mobiele diensten

Een nieuwe optie is dat partners nu in de portal ook mobiel breedband kunnen aansluiten voor klanten. Zowel voor kleine volumes (IoT) als fixed mobile-substitutie is er nu een optie in het portfolio. “Partners kunnen een SIM-kaart direct in de portal bestellen en uitleveren. De mobiele diensten ondersteunen ook (national) roaming zodat partners een breedband verbinding kunnen garanderen op elke locatie. Klanten kunnen hun gegevens ook zelf in de portal controleren en beheren als ze inzicht willen houden in de mogelijkheden en kosten. Die feature is heel belangrijk voor resellers.”

 

Klik hier om ITchannelPRO #4 2021 te lezen.

Waarom partner worden?

Breed dienstenpakket

En altijd persoonlijke ondersteuning

Fullservice of Wholesale? jij kiest!

Kies het partnermodel dat bij jou past.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Alvast bedankt voor je bericht! Laat zo specifiek mogelijk weten waar je meer informatie over wilt, dan kunnen we je het beste van dienst zijn.