Support Engineer

Frank Aengenend

Frank Aengenend was jarenlang zelf ict- en telecomondernemer en vanuit die rol partner van X2com. Tot hij besloot te stoppen met zijn bedrijf en als support engineer/medewerker Customer Care aan de slag te gaan bij X2com. “De wij-mentaliteit is hier heel sterk.”

Als ondernemer had Frank veel contact met X2com. “Ik was vanaf het begin van de samenwerking erg tevreden over X2com. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het ondernemerschap niet goed bij mij past. Ik vond het werk wel heel leuk, maar de rompslomp eromheen niet. Partnermanager Michiel Schippers tipte me over de vacature bij X2com.”

In zijn huidige functie houdt Frank zich voornamelijk bezig met het ondersteunen van de partners bij vraagstukken die zij hebben bij het installeren van diensten van X2com bij hun eindgebruikers. “Daarnaast signaleren we storingen en verhelpen we deze. De hoofdzaak is het ondersteunen van partners. Maar als er een eindgebruiker belt, helpen we die ook. Behalve als het heel specifiek is, dan verwijzen we ze naar de partner.”

Veel verschillende uitdagingen
In deze functie heb je veel kennis nodig van heel veel verschillende zaken. “Al doende leert men. Ik heb in het begin heel veel informatie gekregen van Alex, manager Customer Care. Daarna ben ik zelf aan de slag gegaan. Je weet vooraf ook niet waarmee je te maken krijgt, dus je leert er telkens wat bij.” “Het leuke aan dit werk is dat je voor veel verschillende uitdagingen komt te staan. En hoe diep ga je iets dan onderzoeken voor je het overdraagt aan een ander? Ik krijg alle ruimte om te leren. Zoek maar eens een bedrijf waar dit zo kan. Persoonlijke ontwikkeling mag en kan hier gewoon. Dat is heel veel waard.”

Mensen-mensen
Wat Frank het meest waardeert aan werken bij X2com, is de ‘wij-mentaliteit’. “We werken voor elkaar en met elkaar. Die wij-mentaliteit is hier sterk aanwezig. Daarnaast zijn mijn collega’s ook mensen-mensen, dat idee kreeg ik al bij mijn sollicitatiegesprek en dat blijkt elke dag weer.”

Ook over de overige aspecten is Frank erg te spreken. “De sfeer is goed, het pensioen is erg goed geregeld en ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn prima. Dat is dus mooi meegenomen, maar was voor mij niet de drijfveer.” Voorlopig voelt Frank zich wel op zijn plek bij X2com. “Ik denk dat ik hier over vijf jaar nog steeds werk, maar ik weet nog niet in welke rol. Dat is ook afhankelijk van het traject waarin ik nu zit. Ik zit voor nu op de goede stoel.” 

Waarom partner worden?

Breed dienstenpakket

En altijd persoonlijke ondersteuning

Fullservice of Wholesale? jij kiest!

Kies het partnermodel dat bij jou past.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Alvast bedankt voor je bericht! Laat zo specifiek mogelijk weten waar je meer informatie over wilt, dan kunnen we je het beste van dienst zijn.
Contact opnemen